ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Τα παιδιά γνωρίζουν βιωματικά τα είδη της σοκολάτας και τις χρήσεις τους.
Θα βάλουν την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, θα τη λιώσουν και θα τη «στρώσουν».
Θα βουτήξουν μέσα φρούτα, ξηρούς καρπούς θα παρασκευάσουν γλυκάκια…
Θα ετοιμάσουν σοκολάτα για επικάλυψη (γκανάζ), μέσα στην οποία θα βουτήξουν μπισκότα για απίστευτες σοκολατοπαρασκευές!
Θα φτιάξουν μέχρι και μους σοκολάτα!
Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με αθλητικές δραστηριότητες, κατάλληλα προσαρμοσμένες στην ηλικία τους, υπό την επίβλεψη καθηγητών Φυσικής Αγωγής.
Τα παιδιά μαθαίνουν για:
• την προέλευση του κακάο
• τις πρώτες ύλες με τις oποιες παράγεται η σοκολάτα και τα στάδια παράγωγης της τα είδη σοκολάτας
• τα συστατικά της σοκολάτας και πως αυτά «μαρτυρούν» την ποιότητά της
τη διατροφική αξία και ποιο είδος σοκολάτας έχει τη μεγαλύτερη ευεργετική δράση
Περίοδος διεξαγωγής
Σεπτέμβριος–Ιούνιος (Δευτέρα έως Παρασκευή)
Διάρκεια προγράμματος
3 ώρες (1.30′ εκπαιδευτικό/1.30′ ψυχαγωγικό)
Xώρος προγράμματος
Πολίχνη (Εγκαταστάσεις Λεόντων)
Δυναμικότητα
Eως 150 μαθητές
Ώρα προσέλευσης: 09:00 – 09:15, Ώρα αποχώρησης: 12:15 – 12:30
Τηλέφωνο: 2310 700 233, 6972 779 762, (Δευτέρα – Παρασκευή 08.00 π.μ -14.00 μ.μ.)
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται κανονικά, ανεξαρτήτου καιρικών συνθηκών. Παρακαλούμε κλείστε εγκαίρως τις ημερομηνίες των επισκέψεών σας!